אם בעבר כל אם יהודיה התגאתה בבנה הרופא או עורך הדין, הרי שניתן להצביע כי בשני העשורים האחרונים ובעשור האחרון בפרט, תואר ראשון במדעי המחשב הפך לאחד התארים המבוקשים ביותר בישראל. לימודים אלו מעניקים ידע תיאורטי ומעשי בעולם המחשוב והטכנולוגיה, ומאפשר לבוגריו להשתלב במגוון רחב של תחומים בתעשיית ההייטק, במחקר ובפיתוח.
איפה ניתן ללמוד מדעי המחשב?
ראשית, לפני שאתם בוחרים מוסד לימודים חשוב מאד להיפגש עם יועץ לימודים מטעם המוסד ולהבין האם התואר מוכר על ידי המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה), זה חשוב.
ניתן ללמוד את התואר במגוון אוניברסיטאות; העברית בירושלים, תל אביב, חיפה, הטכניון, בן גוריון בבאר שבע, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי בהרצליה) ועוד.
כמו כן, ניתן ללמוד מדעי המחשב גם במגוון מכללות מובילות כמו; המכללה למנהל בראשון לציון, תל חי, ספיר ונתניה.
הבחירה במוסד הלימודים לעיתים נכפית עלינו בשל תנאי קבלה משתנים בין מוסדות הלימוד, בעיקר בלימודי המדע המדויק, להם נדרשים ציוני פסיכומטרי ובגרות.
מה בתוכנית הלימוד?
תוכניות הלימודים עשויות להשתנות בין מוסד אחד לאחר, אך בכולם תלמדו מתמטיקה, שפות תכנות כמו שפת C הוותיקה שעליה מתבססות רוב שפות התכנות הקיימות, C++, Python ועוד עוד.
במהלך התואר תחשפו ללימודי אלגוריתמיקה ומבני נתונים, הבנת כלים בסיסיים ופתרון בעיות, מדעי הנתונים, אבטחת מידע וסייבר עוד.
מה עושים עם תואר במדעי המחשב?
בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב פותחים לעצמם עולם רחב של משרות מבוקשות כמו:
- פיתוח תוכנה – בניית יישומי מחשב, אתרי אינטרנט ושלל מערכות.
- פיתוח בינה מלאכותית – פיתוח מערכות מורכבות לרכבים אוטונומיים, מוביליי, ועוד שלל משרות מעניינות.
- אנליטיקה של נתונים – ניתוח והפקת תובנות של נתונים בחברות ענק עמו אינטל, גוגל ועוד.
- אבטחת מידע וסייבר – מיישמי סייבר הפכו לעובדים מאד נחוצים בשנים האחרונות, בעיקר בשל תקיפות הסייבר הרבות על מדינת ישראל.
לסיכום, תואר ראשון במדעי המחשב הוא דלת לעולם הטכנולוגיה וההייטק. לימודים אלו יתנו לכם הזדמנות מדהימה להתמודד על משרות יוצאות דופן במערך הביטחון של מדינת ישראל, פיתוח הטכנולוגיה והבינה המלאכותית בה אנו משתמשים ביום יום, בניית אפליקציות לטלפונים הניידים, אתרי אינטרנט ועוד.