דף הבית » תואר שני
תואר שני, מאפשר לבוגרי תואר ראשון להמשיך ולהתמחות בתחום הלימודים שלהם או בתור תחנה נוספת בעולם האקדמיה.
חשוב לציין, שכיום יש משרות אשר בכדי להתקבל עליהם, תואר שני מהווה כתנאי חובה – ישנם גם ענפים מסוימים בהם תואר שני יכול לפתוח צוהר לקידום או להעלאה בשכר.
לימודי תואר שני נמשכים בדרך כלל כשנתיים, כאשר הלימודים יתפרסו ברוב המקרים על יום או יומיים בשבוע.
תנאי הקבלה ללימודי תואר שני שונים במהותם מאלו של התואר הראשון, מכיוון שבמרבית המקרים, הם מתבססים על ציוני התואר הראשון (הממוצע הנדרש יהיה מעל ל-80) וכמובן, גם על תחום התואר הראשון – יחד עם זאת, ניתן לעשות תואר שני גם בתחום אשר שונה במהותו מזה של התואר הראשון, אך במקרה כזה, יעלה הצורך בביצוע השלמות.
חשוב שכל מי שמתעניין בלימודי תואר שני, יכיר את סוגי המסלולים השונים ואת ההבדלים ביניהם, כאשר בין המסלולים:
מסלול מחקרי – מסלול במסגרתו הסטודנטים אמורים לבחור נושא למחקר ובשיתוף עם מנחה עורכים את המחקר ומגישים תזה.
מסלול עיוני – במסלול זה הדרישות יהיו הגשת עבודות לאורך השנה ו-2 עבודות סמינר גדולות. בחלק מהמקרים, הדרישה תכלול גם תקופת התמחות והגשת פרויקט גמר.
מסלול לדוקטורט – מסלול זה מיועד לסטודנטים אשר סיימו בממוצע של מעל 90 את התואר הראשון. במסלול זה יש צורך לבצע פרויקט מחקרי מקיף.
אנחנו ממליצים על טראנס ד'את שירותי תרגום
יש מספר תחומי לימודי תואר שני אשר נחשבים לנפוצים ומבוקשים יותר ובין היתר: תואר שני במדעי המחשב, תואר שני בעבודה סוציאלית, תואר שני במנהל עסקים, תואר שני בפסיכולוגיה, תואר שני במשפטים ותואר שני בתקשורת – כמובן, שאלו רק חלק מהמסלולים המוצעים וכדאי לסקור את כל האפשרויות בטרם קבלת ההחלטה.
דף זה עודכן לאחרונה בתאריך: